Nieuwsberichten

« Terug naar het overzicht

29
11-2018

'We gaan voor kwaliteit, altijd.'

“Een woning is voor veel mensen hun kostbaarste bezit. Logisch dus dat mensen alleen de beste producten en materialen willen. Dat geldt ook voor na-isolatie. We leveren kwaliteit, in alles wat we doen. De materialen, de machines, de mensen en de nazorg; aan alles besteden we de grootst mogelijke zorg.”

Het is nog maar vijf jaar geleden dat Dick de Braal en Elmer van Gurp samen het bedrijf ISOenergy startten. En met succes, het bedrijf is met drie binnen- en vijf buitenmedewerkers explosief gegroeid. Het succes verklaren zij door hun onophoudelijke keuze voor kwaliteit. “We zijn tegendraads in deze markt en zijn nadrukkelijk geen prijsvechter. We willen de beste zijn in alles wat we doen.”

Beiden bouwkundigen
Dick en Elmer zijn beiden bouwkundigen en hebben ieder een bouwkundig adviesbureau. Ze maken in dit werk regelmatig gebruik van elkaars expertise. Zo startte ook de samenwerking binnen ISOenergy. “Als na-isolatie aan de orde was bij één van onze bouwkundige projecten, dan werkten ze samen met een vaste leverancier”, vertelt Dick. “Maar ik vond de kwaliteit teruglopen en was het op een dag zo beu dat ik zei dat we het beter zelf konden gaan doen. Zogezegd, zo gedaan. We kochten de noodzakelijke apparatuur en we huurden een loods en konden van start.”

Beste in Nederland
“We hadden daarbij direct al een duidelijke filosofie”, vult Elmer aan. “We wilden het beste product dat op de Nederlandse markt voor handen was. Zo kwamen we uit bij NEOpixels Triple HR-spouwmuurisolatie. Een serieus na-isolatieproduct waarvoor de dealer uitsluitend in zee wilde gaan met kwalitatieve partners. Gelukkig zag hij dat dit aansloot bij onze filosofie en konden we van start gaan. Een vliegende start mogen we wel stellen, want er was direct veel belangstelling voor ons product.”

Totaalproces
De NEOpixels zijn EPS-parels waarin onder andere grafiet is verwerkt. Dit grafiet zorgt voor een betere reflectie van koude en warmte. Naast de hoge kwaliteit korrels wordt ook gewerkt met een hoge kwaliteit lijm. Het is juiste deze combinatie die zorgt voor een zeer hoge isolatiewaarde. “Het is belangrijk om naar de optelsom van parels en lijm te kijken. Hiermee realiseren wij de hoogste isolatiewaarde vergeleken met andere isolatieproducten. De NEOpixels zorgen bovendien voor een uitstekende vochtbalans en –afvoer in de spouwmuur”, legt Dick uit. De NEOpixels worden met speciaal ontwikkelde machines in de spouwmuur geblazen. “Hiervoor maken we enkele gaten in de gevel, maar we maken ons er steeds hard voor dat deze na afloop onzichtbaar zijn. Ook dat is de kwaliteit waar wij voor staan.”

Spouwinspectie

Spouwmuurisolatie


ISOenergy doet vooraf steevast een spouwinspectie om te zien of de spouwmuur geschikt is voor na-isolatie. “Is dit niet het geval, dan vertellen we dat eerlijk. We willen graag onze producten aanbieden maar wel op een eerlijke en nette manier. Alleen als onze na-isolatie zin heeft, gaan we aan de slag. Uiteraard op basis van een offerte, waarin we duidelijk aangeven wat de investering is en de mogelijke terugverdientijd”, aldus Elmer. “Soms moeten we eerst het oude isolatiemateriaal verwijderen. Geen probleem natuurlijk, ook dat doen we. En wie vochtproblemen ervaart vanwege oude, ongeschikte isolatiematerialen, zal ontdekken dat wij dit probleem met onze NEOpixels oplossen.”

Particulieren en projectenVloeren en daken
Ook voor vloer- en dakisolatie maakt ISOenergy gebruik van de beste materialen. “Wie hiervoor kiest, ervaart een stuk meer wooncomfort. Vloerisolatie wordt met wol en lijm aangebracht aan de onderkant van de vloer. Dit is duurzaam en milieuvriendelijk. Voor dakisolatie wordt gewerkt met losse wol. Dit materiaal is recyclebaar en kan teruggewonnen worden als bijvoorbeeld het dak wordt vervangen.”

Inmiddels voorziet ISOenergy gemiddeld twee tot drie woningen per dag van goede na-isolatie. Het bedrijf zit bovendien aan tafel bij tal van duurzame projecten zoals het Warmte-Effect, Duurzaam Groede en Greenhome. “Het voelt als een erkenning voor ons werk dat we als partner bij deze projecten mogen aanschuiven. We zijn nog lang niet klaar. In Zeeland zien we nog volop mogelijkheden bij particulieren. Projectmatig zijn we inmiddels over de provinciegrenzen actief, bijvoorbeeld voor aannemers en woningcorporaties. Logisch, ook zij krijgen terecht aandacht voor duurzaam wonen, met meer comfort en minder energiekosten. Wij maken dat graag mogelijk.”

 

Enthousiast geworden van het verhaal achter ISOenergy? Vul het contactformulier in en kom erachter op welke manier ISOenergy uw woning kan verduurzamen.

Onze werkimpressie