Verbeter je Energielabel na Isolatie | Voordelen & Aanvragen
Vrijblijvend adviesgesprek

Je Energielabel verbeteren na het isoleren van je woning?

Nu je je woning hebt geïsoleerd, is het een goed moment om na te denken over het opnieuw laten bepalen van je energielabel. Door de verbeterde isolatie is de energie-efficiëntie van je huis waarschijnlijk aanzienlijk toegenomen, wat kan resulteren in een gunstiger energielabel.

Een Energielabel in het kort

Een Energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is, op een schaal van A (zeer energiezuinig) tot G (zeer energie-onzuinig). Het label wordt bepaald door factoren zoals isolatie, verwarmingssysteem, en type ramen. Een beter Energielabel betekent lagere energiekosten en een hogere woningwaarde. Het label is verplicht bij verkoop of verhuur van een woning.

5 voordelen van een verbeterd Energielabel

  • Hogere woningwaarde en leennorm: Woningen met een beter label zijn aantrekkelijker op de markt en kunnen voor een hogere prijs verkocht worden. Vanaf 2024 wordt de hypotheek gekoppeld aan het energielabel van de woning. De standaard norm is een woning met energielabel E, F of G. Kopers van een woning met een beter energielabel kunnen juist extra lenen. Dit kan oplopen tot wel 50.000 euro. Aan de andere kant kunnen verkopers meer krijgen voor de woning die ze verkopen, omdat de kopende partij meer kan lenen.
  • Rentekorting op hypotheekrente: Heb je verduurzamingsmaatregelen genomen voor je woning en is je energielabel gestegen naar een A of B label? Dan kun je mogelijk korting krijgen op je hypotheekrente. Vraag dit na bij je hypotheekverstrekker.
  • Milieuvriendelijker: Een energiezuinige woning vermindert de CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan een duurzamer milieu.
  • Meer comfort: Betere isolatie en efficiëntere systemen zorgen voor een gelijkmatigere temperatuur en minder tocht in huis.
  • Lagere energiekosten: Een hoger label betekent dat je woning energiezuiniger is, wat resulteert in lagere maandelijkse energierekeningen.


Hoe vraag ik een Energielabel aan?

Om een Energielabel aan te vragen, schakel je een erkende energieadviseur in die je woning inspecteert op energiezuinigheid. De adviseur beoordeelt factoren zoals isolatie, ramen, en verwarmingssystemen en voert de gegevens in een online systeem in. Op basis hiervan wordt het label vastgesteld en geregistreerd. Je ontvangt het officiële label vervolgens digitaal, dat tien jaar geldig is.

ISOEnergy heeft een duurzame samenwerking Zekeur, de specialist op het gebied van Energielabels.

Zekeur - Uw partner op het gebied van Energielabels

Zékeur is een jong en regionaal bedrijf dat zich focust op het ontzorgen van de verkopende, kopende en verhurende partij. Zékeur bied een éénstopper voor de klant. Zo is er 1 aanspreekpunt voor alle diensten. Centraal gelegen in Zeeland is het de perfecte uitvalsbasis om klanten te voorzien van onze kennis en expertises.

Benieuwd naar wat Zekeur voor jou kan betekenen, je vindt alle informatie op de website van Zekeur.

Veel gestelde vragen over het Energielabel

Hoe lang duurt het voordat ik mijn nieuwe label krijg?
Het verkrijgen van een nieuw label duurt meestal enkele dagen tot een paar weken, afhankelijk van hoe snel de energieadviseur de inspectie uitvoert en de gegevens verwerkt. Nadat de inspectie is afgerond en de gegevens zijn ingevoerd, ontvang je het label vaak binnen een paar dagen digitaal. De totale tijd kan variëren op basis van beschikbaarheid van de adviseur en de complexiteit van de woning.

Zijn er subsidies beschikbaar voor woningisolatie?
Ja, er zijn subsidies beschikbaar voor woningisolatie. De overheid biedt vaak subsidies via programma's zoals de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), waarbij je een deel van de kosten voor isolatiemaatregelen kunt terugkrijgen. Daarnaast zijn er lokale regionale subsidies beschikbaar, evenals leningen met gunstige voorwaarden om isolatieprojecten te financieren.

Welke isolatie heeft de grootste impact op mijn Energielabel?
De isolatie van het dak heeft meestal de grootste invloed op je label, omdat een slecht geïsoleerd dak veel warmteverlies veroorzaakt. Door je dak goed te isoleren, verminder je dit warmteverlies aanzienlijk, wat leidt tot een merkbare verbetering in de energie-efficiëntie van je woning en een beter label. Hoewel vloerisolatie en muurisolatie ook bijdragen aan de energiezuinigheid, heeft dakisolatie vaak de grootste impact.

Kan ik mijn Energielabel verbeteren zonder isolatie aan te brengen?
Dakisolatie heeft doorgaans de grootste impact op je label van energie, omdat een slecht geïsoleerd dak verantwoordelijk kan zijn voor significant warmteverlies in huis. Door het dak goed te isoleren, verbeter je de energie-efficiëntie aanzienlijk, wat vaak leidt tot een beter label.

ISOenergy, de specialist voor woningisolatie in Zuidwest Nederland

Wij werken alleen met de beste en meest duurzame isolatiemiddelen
ISOenergy gaat voor de beste kwaliteit. U wilt immers serieus besparen op uw stookkosten? Dat kan met de professionals en 1e-klas materialen van ISOenergy. Wij bieden topkwaliteit in spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. We zijn misschien niet de goedkoopste maar wel de beste en dat telt als het om duurzaam besparen en topkwaliteit na-isolatie gaat. Lees verder >>
ISOenergy is lid van:
ISOenergy is een gecertificeerd bedrijf:
Gecertificeerd bedrijf
Vestiging Zeeland
Ambachtsweg 5
4458 DA ’s-Heer Arendskerke
T 0113-724999
E info.zld@isoenergy.nl
Vestiging Zuidhollandse Eilanden
Sikkel 34
3274 KK Heinenoord
T 0186-745052
E info.zhe@isoenergy.nl
Copyright 2024 ISOenergy
|
 Ontwerp en realisatie: Wigman Van Dijk
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram