ZIP-Subsidie tot € 2050,- met het Zeeuws Isolatieprogramma
Vrijblijvend adviesgesprek
Voordelen ISOenergy
• Verlaag uw stookkosten
• Verhoog uw wooncomfort
• Duurzaam isolatiemateriaal
• Topkwaliteit Isolatiemateriaal
• Optimaliseer het energielabel
• Geef uw woning meer waarde
• Een echt Zeeuws bedrijf

Zeeuws Isolatieprogramma (ZIP-subsidie)

Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie rondom de ZIP-subsidie. Deze subsidie is beschikbaar in de provincie Zeeland en is beschikbaar voor het isoleren van je woning.

Direct naar:

Hoogte van de subsidie
Stappenplan aanmelden ZIP-subsidie
Hulp bij aanvragen van ZIP-subsidie

Het Zeeuws Isolatieprogramma ZIP-subsidie

Het Zeeuws Isolatieprogramma is een samenwerking van Regionale Energiestrategie (RES) Zeeland en de Zeeuwse gemeenten. Het is de Zeeuwse invulling van het landelijke Nationaal Isolatieprogramma (NIP), waarvan het doel is om in heel Nederland tot 2030 in totaal 2,5 miljoen woningen beter te isoleren. Voor Zeeland gaat het om ongeveer 29.000 woningen. Vanuit het Zeeuws Isolatieprogramma word er per gemeente een subsidie beschikbaar gesteld om woningen te isoleren. Deze subsidie varieert tussen de € 1700 en € 2050 afhankelijk in welke gemeente je woont.

De Regionale Energiestrategie (RES) in Zeeland is een plan dat is ontwikkeld in samenwerking met verschillende lokale overheden, waaronder gemeenten, provincies en waterschappen, en andere belanghebbenden. Het doel van de RES is om regionale plannen te ontwikkelen om de transitie naar duurzame energie te versnellen en bij te dragen aan de landelijke doelstellingen voor hernieuwbare energie en CO2-reductie.

Binnen de RES worden verschillende mogelijkheden onderzocht en gepland om de energietransitie in Zeeland te bevorderen. Dit omvat onder andere de ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen zoals windenergie op land en op zee, zonne-energie, en mogelijkheden voor warmte- en koudeopslag. Daarnaast richt de RES zich ook op het stimuleren van energiebesparing en het verbeteren van energie-efficiëntie in de regio. Met het beschikbaar stellen van de ZIP-subsidie biedt de RES inwoners van de gemeente Zeeland de mogelijkheid om met subsidie hun woning te isoleren.

De RES in Zeeland is bedoeld als een gezamenlijke aanpak om de uitdagingen op het gebied van klimaatverandering aan te pakken en de overgang naar een duurzame energievoorziening te versnellen. Het is een belangrijk instrument om de doelstellingen van het Klimaatakkoord te halen en een bijdrage te leveren aan een schone en duurzame toekomst voor de regio en het land als geheel.

Kom ik in aanmerking voor de ZIP-subsidie?

De subsidie vanuit het Zeeuws Isolatieprogramma word gefaseerd per gemeente uitgerold. Gemeente Reimerswaal is de eerste gemeente in Zeeland waar de ZIP-subsidie beschikbaar is. Begin mei zullen de gemeenten Goes, Borsele, Middelburg, Tholen, Noord-Beveland en Sluis hieraan worden toegevoegd. De overige gemeenten in Zeeland zullen in de komende maanden volgen. Om te zien of in jouw gemeente de ZIP-subsidie al beschikbaar is ga je naar de aanmeldpagina en kies je onderaan in het dropdown menu je gemeente.

Om in aanmerking te komen voor de ZIP-subsidie gelden er een aantal voorwaarden vanuit het programma. Als Zeeuwse isolatiepartij staan we nauw in contact met de RES en weten we hoe je als woningeigenaar in aanmerking kunt komen voor deze subsidie. De belangrijkste voorwaarden zijn;

 • Je bent eigenaar en bewoner van de woning uit de deelnemende gemeente;
 • Je woning heeft een definitief energielabel D, E, F of G en als de woning geen voorlopig energielabel D, E, F of G heeft, moeten minimaal 2 bouwdelen (dak, muur, vloer of glas) niet of slecht zijn geïsoleerd. Tijdens de aanvraag kan deze informatie worden ingevuld, afhankelijk van wel of geen definitief label.
 • De waarde Wet Onroerende Zaken (WOZ-waarde) van je woning is lager dan de grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) van € 461.100 (2024). De NHG-grens word jaarlijks opnieuw vastgesteld. Het moment van de aanvraag is bepalend voor de hoogte van de NHG-grens;
 • De isolatiemaatregel die je aanvraagt, is nog niet eerder uitgevoerd;
 • De uitgevoerde isolatiemaatregel(en) dienen te voldoen aan de normen van de ISDE-subsidieregeling. Alle isolatiemaatregelen die ISOenergy toepast voldoen aan deze normen.

Hoeveel subsidie krijg ik op mijn isolatie?

Vanuit het Zeeuwse Isolatieprogramma is er tot € 2050,- beschikbaar aan subsidie op één uit te voeren isolatiemaatregel. Het exacte bedrag is per gemeente bepaald en ligt tussen de € 1700,- en € 2050,-. Daarnaast is het ook nog mogelijk om de subsidie vanuit de ISDE aan te vragen. Hiermee stapel je dus beide subsidies waardoor het extra aantrekkelijk en voordelig word om isolatiewerkzaamheden aan je woning uit te laten voeren.

Om naast de ZIP-subsidie ook in aanmerking te komen voor de subsidie vanuit de ISDE is het noodzakelijk om de isolatiewerkzaamheden uit te laten voeren door een professioneel bedrijf. Laat je meerdere isolatiemaatregelen uitvoeren dan verdubbeld het subsidiebedrag vanuit de ISDE. De subsidie vanuit het Zeeuws Isolatieprogramma is eenmalig beschikbaar en op maximaal één maatregel toe te passen.


Welke isolatiemaatregelen komen in aanmerking voor subsidie?

Er zijn 5 soorten isolatiemaatregelen waarvoor je ZIP-subsidie kunt aanvragen:

Drie opties naar Isolatiesubsidie: Welke Past het Beste bij u?

 • Optie 1: Een isolatieadviseur adviseert je over de mogelijkheden en stelt samen met jou een isolatieplan op voor je woning. In het vervolgtraject maak je een keuze uit optie 2 of 3.
 • Optie 2: Inhuren van een professioneel bouwbedrijf of installateur naar eigen keuze. Doe het Zelf-subsidie.
 • Optie 3: Je gaat zelf aan de slag met goedgekeurde isolatiematerialen. Je levert onder andere de bonnen met de materiaalkosten in en krijgt geld terug.

Hoe meld ik mezelf aan voor de ZIP-subsidie?

Het aanmelden voor de subsidie is heel eenvoudig. We nemen je graag mee in de stappen die je hiervoor moet doorlopen. Je gaat hiervoor naar de website van het zeeuwsisolatieprogramma om jezelf aan te melden.

Stap 1: Ga naar de website van het Zeeuws Isolatieprogramma en meld jezelf aan via het formulier subsidieaanvraag.

Stap 2: Kies als eerste jouw gemeente en vul vervolgens het Formulier subsidieaanvraag Zeeuws Isolatieprogramma in met je persoonlijke gegevens.

Stap 3: Kies de optie op welke manier je in aanmerking wilt komen voor de isolatiesubsidie. Wanneer je wilt dat ISOenergy de isolatiewerkzaamheden zal uitvoeren kies je voor optie 2. Geef hierbij aan voor welke isolatiemaatregel je de subsidie zou willen inzetten. Zijn dit meerdere opties, kies dan één van de isolatiemaatregelen.

Stap 4: Geef aan of je woning een definitief energielabel D, E, F of G heeft. Wanneer dit niet het geval is dan word er gevraagd om van de bouwdelen aan te geven of of deze geïsoleerd zijn. Belangrijk is dat de gekozen maatregel bij stap 3 in ieder onvoldoende geïsoleerd is.

Stap 5: Wanneer je alles hebt ingevuld kies je voor de blauwe knop verstuur aanvraag.

Het Zeeuws isolatieprogramma zal je aanvraag voor de subsidie beoordelen of deze in aanmerking komt voor de ZIP-subsidie. Per mail zal je binnen een aantal dagen worden geïnformeerd en wanneer beoordeeld wordt dat je in aanmerking komt voor deze subsidie een voorlopige subsidietoekenning van het Zeeuws isolatieprogramma ontvangen.


Aanvraag voor vrijblijvend adviesgesprek

Na de toekenning van de subsidie kun je een aanvraag doen voor een vrijblijvend adviesgesprek met één van de adviseurs van ISOenergy. De adviseur komt langs bij je woning om samen met jou de mogelijkheden voor het isoleren van de woning te bespreken. Ook laat de adviseur zien voor hoeveel subsidie je in aanmerking komt. Binnen 48 uur na het adviesgesprek ontvang je een offerte van de adviseur.


Akkoord op offerte en nu?

Wanneer je akkoord gaat met de offerte van ISOenergy kunnen de werkzaamheden worden ingepland en uitgevoerd. Hierop volgt de factuur, die je vervolgens indient bij de ZIP. Na goedkeuring van de factuur zal de toegekende subsidie binnen 4 weken uitbetaald worden op het doorgegeven bankrekeningnummer. Om ZIP-subsidie te ontvangen, mag de factuur maximaal 12 maanden oud zijn en moet het bewijsmateriaal binnen 2 maanden na de werkzaamheden zijn ingediend.


Hulp bij aanvragen van ZIP-subsidie?

Vind je het proces van aanvragen van de ZIP-subsidie lastig? Onze adviseurs helpen je graag tijdens het adviesgesprek. Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek via ons contactformulier. Tijdens het adviesgesprek zal de adviseur de subsidie aanvraag samen met jou indienen.


Aan welke eisen moet het isolatiewerk voldoen?

Voor het isolatiewerk gelden gelijke kwaliteitsnormen en materiaalvereisten als bij de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Een volledige lijst met voorwaarden is terug te vinden op de website van de RVO. Hier zijn de belangrijkste vereisten samengevat:

 • Het nieuw aangebrachte isolatiemateriaal moet een minimale isolatiewaarde (Rd-waarde) hebben van 3,5 [m2 K/w]. Dit geldt voor isolatie van de (buiten)gevel, bodem, vloer, dak, zolder- en vlieringvloer. Voor de vereiste U-waarde spouwmuurisolatie geldt een minimale Rd-waarde van 1,1 [m2 K/w]. De waardes van isolatieglas zijn terug te vinden op de website van de RVO.
 • De dikte van bestaande isolatie vóór de uitvoering van de isolatiemaatregel mag niet worden meegerekend om aan de minimale isolatiewaarde te voldoen.
 • Er moet een minimale hoeveelheid isolatie worden aangebracht om in aanmerking te komen voor subsidie. Dit bedraagt 10m2 voor een gevel of spouwmuur, 20m2 voor bodem-, vloer-, dak- en zolder/vlieringvloerisolatie, en 8m2 voor glasisolatie inclusief isolerende deuren of panelen.
 • De isolatie moet op de juiste manier worden aangebracht. Bij doe-het-zelvers wordt door middel van steekproeven gecontroleerd op de kwaliteit van het werk.

Plan nu jou vrijblijvend adviesgesprek

Contact formulier Zeeland
Offerte voor:
Type woning

Maximum file size: 2MB

ISOenergy, de specialist voor woningisolatie in Zuidwest Nederland

Wij werken alleen met de beste en meest duurzame isolatiemiddelen
ISOenergy gaat voor de beste kwaliteit. U wilt immers serieus besparen op uw stookkosten? Dat kan met de professionals en 1e-klas materialen van ISOenergy. Wij bieden topkwaliteit in spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. We zijn misschien niet de goedkoopste maar wel de beste en dat telt als het om duurzaam besparen en topkwaliteit na-isolatie gaat. Lees verder >>
ISOenergy is lid van:
ISOenergy is een gecertificeerd bedrijf:
Gecertificeerd bedrijf
Vestiging Zeeland
Ambachtsweg 5
4458 DA ’s-Heer Arendskerke
T 0113-724999
E info.zld@isoenergy.nl
Vestiging Zuidhollandse Eilanden
Sikkel 34
3274 KK Heinenoord
T 0186-745052
E info.zhe@isoenergy.nl
Copyright 2024 ISOenergy
|
 Ontwerp en realisatie: Wigman Van Dijk
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram