Voordelen van PIF Isolatie: Hoogwaardige vloerisolatie & besparing
In verband met de bouwvak zijn wij als organisatie gesloten van 22 juli tot 9 augustus.
Vrijblijvend adviesgesprek

PIF vloerisolatie, reflecterend, energiebesparend!

PIF isolatie voor hoogwaardige vloerisolatie!

Ontdek de voordelen van PIF isolatie voor het isoleren van begane grondvloeren vanuit de kruipruimte. Deze robuuste isolatiedeken wordt direct onder de vloer gemonteerd en biedt een hoge isolatiewaarde. Specifiek geschikt voor betonvloeren, is PIF isolatie een uitstekende keuze voor effectieve vloerisolatie. Isolatiefolie PIF bestaat uit meerdere lagen warmte-reflecterend aluminium, gescheiden door robuuste luchtkamers. Het aluminium reflecteert meer dan 90% van de warmte of kou, terwijl de luchtkamerfolie warmteverlies minimaliseert dankzij de stilstaande lucht in de kamers.

Kies isolatie van PIF voor een duurzame en efficiënte isolatieoplossing die zorgt voor comfort en energiebesparing in je woning!

Wat is PIF isolatie?

PIF isolatie is een geavanceerd isolatiemateriaal dat bestaat uit meerdere lagen warmte-reflecterend aluminium, gescheiden door robuuste luchtkamers. Deze structuur zorgt voor een hoge isolatiewaarde door warmteverlies te minimaliseren. Het materiaal is veilig in gebruik, hypoallergeen en stofvrij, wat betekent dat er geen persoonlijke beschermingsmiddelen nodig zijn tijdens installatie. Isolatie van PIF is flexibel en dun, waardoor het gemakkelijk op maat te snijden is voor verschillende toepassingen zoals vloerisolatie vanuit de kruipruimte.

PIF isolatie, vloerisolatie

PIF isolatie, isolatiemateriaal

Hoe werkt PIF isolatie?

Isolatie van PIF werkt door gebruik te maken van meerdere lagen aluminiumfolie met daartussen luchtkussenfolie. Deze combinatie creëert een effectieve thermische barrière: de aluminiumfolie reflecteert warmte, terwijl de luchtkussenfolie stilstaande lucht vasthoudt voor extra isolatie. Door deze techniek, bekend als thermoreflectie, wordt warmteverlies geminimaliseerd. Dit principe is vergelijkbaar met hoe een thermosfles werkt, waarbij warmte reflectie en luchtisolatie zorgen voor een optimaal isolerend effect.

PIF isolatie, vloerisolatie

PIF isolatie met bodemfolie

Hoeveel bespaar je met PIF vloerisolatie?

Met vloerisolatie van PIF kun je aanzienlijk besparen op energiekosten. De exacte besparing hangt af van verschillende factoren zoals de grootte van de ruimte, de huidige isolatiewaarde en het energieverbruik van de woning. Over het algemeen kan vloerisolatie met PIF leiden tot een merkbare verlaging van energieverlies door thermische reflectie en isolatie van stilstaande lucht. Dit resulteert in een beter geïsoleerd en comfortabeler binnenklimaat, met potentieel lagere stookkosten en een verbeterde energie-efficiëntie van de woning. Isolatie van PIF combineert de eerder genoemde eigenschappen van lucht en aluminium, waarbij het 95% van het warmteverlies in een woning isoleert

Meer informatie? bel 0113 274 999

Wanneer is PIF vloerisolatie mogelijk?

Na-isolatie van betonvloeren met PIF isolatie is een effectieve manier om energieverlies te verminderen en een comfortabeler binnenklimaat te creëren. Deze isolatiemaatregel is geschikt voor zowel bestaande woningen als renovatieprojecten. PIF kan direct onder de vloer worden aangebracht, waardoor koudebruggen effectief worden ingeperkt. Voor de toepassing van PIF moeten eventuele gebreken aan de vloer eerst worden hersteld en de vloer moet voldoende droog en opgeruimd zijn. Standaard vindt er vooraf een technische inspectie plaats om te bepalen of het toepassen van PIF isolatie mogelijk is. Vochtproblemen kunnen worden aangepakt door de kruipruimte extra te ventileren en PIF bodemfolie toe te passen, zodat vocht niet wordt opgesloten tussen de isolatie en de vloer.

Hoe wordt PIF isolatie aangebracht?

PIF materiaal wordt op rollen geleverd en kan gemakkelijk op maat worden gesneden. Het isolatiemateriaal wordt tegen de onderkant van de vloer bevestigd. Nadat de isolatie is aangebracht wordt deze luchtdicht afgewerkt door middel van een sterk hechtende tape. Met deze afwerking wordt er een nieuwe dampdichte laag gecreëerd. Hiermee wordt condensatie van vocht in de constructie voorkomen. Wanneer er leidingwerk in de kruipruimte aanwezig is, wordt het isolatiemateriaal ingesneden en kan hier eenvoudig omheen gewerkt worden. Daarna wordt er met tape weer gezorgd voor een luchtdichte afwerking.

Bodemfolie bij PIF isolatie?

Ja, bodemfolie is nodig bij PIF isolatie als de kruipruimte zeer vochtig is of als er water aanwezig is. De bodemfolie helpt om de isolatie te beschermen tegen vocht. Standaard bieden wij PIF vloerisolatie aan inclusief bodemfolie. Zo garanderen wij de hoogste kwaliteit van het isolatiepakket en helpt het bij het tegen gaan van optrekkend vocht uit de bodem.

Voor welke vloeren is PIF isolatie geschikt?

PIF isolatie is geschikt voor een breed scala aan vloertypes. Voor betonnen vloeren, waaronder massieve betonnen platen en steenachtige vloeren, biedt PIF isolatie uitstekende thermische prestaties. Daarnaast is PIF ideaal voor vloeren boven onverwarmde ruimtes, zoals kruipruimtes en kelders, waar het helpt om de warmte binnen het gebouw te houden. PIF isolatie kan ook worden toegepast op vloeren met vloerverwarming, waar het bijdraagt aan een efficiëntere warmteverdeling. In het geval van een houtenvloer adviseren wij NEOpixels vloerisolatie.

Is PIF een goede isolatie?

Ja, PIF isolatie is een uitstekende isolatiemethode. Het biedt een hoge thermische weerstand en is zeer effectief in het verminderen van warmteverlies tot wel 95%. PIF isolatie is duurzaam, vochtbestendig en uitermate geschikt voor betonnen vloeren. Daarnaast draagt het bij aan lagere energiekosten en een comfortabeler binnenklimaat. PIF isolatie voldoet aan de eisen voor energie-efficiëntie en is voorzien van een BCRG-kwaliteitsverklaring. Het materiaal biedt met een geringe dikte een hoge isolatiewaarde, is makkelijk op maat te maken en te monteren. Daarnaast is het materiaal ook nog volledig recyclebaar.

PIF isolatie, vloerisolatie

PIF isolatie met bodemfolie

Garantie op PIF isolatie?

ISOenergy geeft 10 jaar garantie op alle uitgevoerde isolatiemaatregelen. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse certificeringsinstantie voor de bouw- en vastgoedsector SKG-IKOB. Dat houdt in dat we ons houden aan vastgestelde richtlijnen en dat onze werkzaamheden regelmatig worden gecontroleerd op kwaliteit door middel van steekproeven. PIF heeft een zeer lange levensduur, na 70 jaar heeft het nog 96% van de oorspronkelijke reflectiewaarde. Dit laat zien dat het een hoogwaardig kwalitatief isolatiemateriaal is.

Is er subsidie beschikbaar voor PIF isolatie?

Natuurlijk! Voor PIF isolatiemateriaal is er subsidie beschikbaar via de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie). Deze subsidie geldt voor isolatiemaatregelen op vloeroppervlakken vanaf 20 m². Na het uitvoeren van de werkzaamheden kun je aanspraak maken op een subsidie van minimaal € 5,50 per m². Als je binnen 2 jaar meerdere isolatiemaatregelen laat uitvoeren, verdubbelt het subsidiebedrag naar € 11,- per m². Onze adviseurs zijn beschikbaar om je te ondersteunen bij het aanvragen van deze isolatiesubsidie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor adviesgesprek op maat.

Plan nu jouw vrijblijvend adviesgesprek

Contact formulier algemeen
Voornaam
Achternaam
Offerte voor:
Type woning

ISOenergy, de specialist voor woningisolatie in Zuidwest Nederland

Wij werken alleen met de beste en meest duurzame isolatiemiddelen
ISOenergy gaat voor de beste kwaliteit. U wilt immers serieus besparen op uw stookkosten? Dat kan met de professionals en 1e-klas materialen van ISOenergy. Wij bieden topkwaliteit in spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. We zijn misschien niet de goedkoopste maar wel de beste en dat telt als het om duurzaam besparen en topkwaliteit na-isolatie gaat. Lees verder >>
ISOenergy is lid van:
ISOenergy is een gecertificeerd bedrijf:
Gecertificeerd bedrijf
Vestiging Zeeland
Ambachtsweg 5
4458 DA ’s-Heer Arendskerke
T 0113-724999
E info.zld@isoenergy.nl
Vestiging Zuidhollandse Eilanden
Sikkel 34
3274 KK Heinenoord
T 0186-745052
E info.zhe@isoenergy.nl
Copyright 2024 ISOenergy
|
 Ontwerp en realisatie: Wigman Van Dijk
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram