Vochtproblemen spouwmuur? - ISOenergy
Vrijblijvend adviesgesprek
Voordelen na-isolatie
• Verlaag je stookkosten
• Verhoog je wooncomfort
• Duurzaam isolatiemateriaal
• Optimaliseer het energielabel
• Geef uw woning meer waarde
• Een echt Zeeuws bedrijf

Vochtproblemen spouwmuur

ISOenergy is gespecialiseerd in het verwijderen van oude na-isolatie

Denk hierbij aan isolatie die in de jaren '80 en '90 is aangebracht. Dit in de vorm van steenwol- of glaswolvlokken, UF-Schuim en isolatieparels. Isolatiematerialen die niet meer aan de huidige eisen voldoen. Daarnaast kan oude isolatie zorgen voor vochtproblemen. Wat ook funest is voor de vochtbalans in de spouwmuur, is dat er is 'bij-geïsoleerd'; wanneer het eerste isolatiemateriaal is verzakt wordt er een tweede isolatiemateriaal aan toegevoegd. Dit tweede isolatiemateriaal heeft een andere isolatiewaarde waardoor er op de grens tussen de twee materialen condensatiepunten ontstaan. Dit resulteert in vochtproblemen in de binnenmuur. 

UF-Schuim

Veel woningen zijn half de jaren 80 en begin jaren 90 na-geïsoleerd met UF-Schuim (Ureum Formaldehydeschuim)
Het is belangrijk dat het schuim in de juiste samenstelling wordt aangebracht. Het nadeel van UF-Schuim is dat het na verloop van tijd krimpt en gaat scheuren en in sommige gevallen verpulverd het zelfs. Het schuim gaat vocht opnemen en er ontstaan vochtproblemen.

Wol-producten

Veel woningen werden vroeger nageïsoleerd met wolproducten. Denk daarbij aan steenwol en glaswol. Het zijn opzich redelijke isolatieproducten maar het is belangrijk dat het product goed wordt aangebracht. Wanneer het product niet in de juiste hoeveelheid wordt aangebracht, gaat het al vrij snel verzakken. Hierdoor is de spouwmuur van boven niet geïsoleerd en ontstaan er condensatiepunten. Door de condensatiepunten loopt het vocht de wol in wat voor vochtproblemen zorgt in de binnenmuur.

Geen isolatie en toch vochtproblemen?

Wanneer de spouwmuur niet is geïsoleerd, kan het voorkomen dat u zwarte plekken ziet op de binnenmuur
Dit kan komen doordat de koude van buiten helemaal tot aan de binnenmuur doordringt. Hierdoor wordt de binnenmuur koud en condenseert de warme lucht in de woning tegen de binnenmuur. Door te isoleren verlegt u het condensatiepunt helemaal naar de buitenmuur. Hier kan het vocht geen kwaad, het zal niet naar binnenslaan omdat de producten van ISOenergy volledig waterafstotend zijn. Doordat de zon schijnt en de wind langs de muur waait wordt het vocht uit de buitenmuur verdreven.

ISOenergy beschikt over het materieel om de oude isolatie te verwijderen en daarna de spouwmuur weer te isoleren met waterafstotende materialen.

Ook interesse in een vrijblijvende check of het voor u interessant is om oude na-isolatie te verwijderen, of wilt u meer informatie?

Contact

ISOenergy, de specialist voor woningisolatie in Zuidwest Nederland

Wij werken alleen met de beste en meest duurzame isolatiemiddelen
ISOenergy gaat voor de beste kwaliteit. U wilt immers serieus besparen op uw stookkosten? Dat kan met de professionals en 1e-klas materialen van ISOenergy. Wij bieden topkwaliteit in spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. We zijn misschien niet de goedkoopste maar wel de beste en dat telt als het om duurzaam besparen en topkwaliteit na-isolatie gaat. Lees verder >>
ISOenergy is lid van:
ISOenergy is een gecertificeerd bedrijf:
Gecertificeerd bedrijf
Vestiging Zeeland
Ambachtsweg 5
4458 DA ’s-Heer Arendskerke
T 0113-724999
E info.zld@isoenergy.nl
Vestiging Zuidhollandse Eilanden
Sikkel 34
3274 KK Heinenoord
T 0186-745052
E info.zhe@isoenergy.nl
Copyright 2024 ISOenergy
|
 Ontwerp en realisatie: Wigman Van Dijk
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram