Verbeter je vloerisolatie voor jaren '80-'90 woningen met Easy Inserts
In verband met de bouwvak zijn wij als organisatie gesloten van 22 juli tot 9 augustus.
Vrijblijvend adviesgesprek

Vloerisolatie voor jaren '80-'90 woningen direct verbeteren? Ontdek Neopixels Easy Inserts Floor Insulation!

Jaren '80-'90 woning? Verbeter je vloerisolatie!

Heb je een woning die tussen 1983 en 1992 is gebouwd en wil je de begane grond vloer extra isoleren? Dan heeft ISOenergy de perfecte oplossing voor jou. Woningen uit deze periode hebben vaak vloerisolatie die niet meer voldoet aan de huidige isolatienormen. Begane grond vloeren uit deze bouwperiode, de Ribcasette- en PS-isolatievloeren waren vaak voorzien van piepschuim isolatieplaten met een dikte van ongeveer 5 cm. Door de minimale dikte van dit isolatiepakket gaat er veel warmte verloren naar de kruipruimte, helemaal als er vloerverwarming in de woning aanwezig is.

Jarenlang was er geen goede oplossing om dit isolatiepakket van de begane grondvloer te verbeteren. Daar is nu een zeer innovatieve manier van na-isolatie voor ontwikkeld. Met het Neopixels Easy Inserts Floor Insulation systeem kan de isolatiewaarde van de geïsoleerde begane grondvloer aanzienlijk worden verbeterd. Met dit systeem behaal je het maximale rendement qua vloerisolatie. Deze te behalen isolatiewaarde ligt zelfs hoger dan de standaard normen die nu gelden voor nieuwbouwwoningen.

Ribcasettevloer en PS-isolatievloer

Easy Inserts vloerisolatie: Wat is het eigenlijk?

Een Easy Insert is een isolatie-element dat in de kruipruimte aan de onderkant van de bestaande vloer wordt aangebracht. Er zijn twee varianten van de Easy Inserts namelijk 1 voor de Ribcasettevloer en 1 voor de de PS-isolatievloer. De elementen zijn met uiterste nauwkeurigheid ontworpen waardoor deze naadloos passen en uitermate geschikt zijn voor dit type vloeren uit deze bouwperiode. Het systeem is eenvoudig aan te brengen tegen de onderkant van de reeds geïsoleerde vloer. Het resultaat; een zeer hoogwaardig isolatiepakket met een mooie afwerking maar vooral een hoge isolatiewaarde!

Weet je niet zeker of jouw woning voorzien is van een Ribcasettevloer of PS-isolatievloer? Het Easy Inserts systeem is toe te passen op nagenoeg alle vloeren uit deze bouwperiode, en kan indien nodig op maat worden gemaakt voor jouw begane grondvloer. Tijdens een technische inspectie wordt door onze uitvoerders beoordeelt of de vloer geschikt is voor deze isolatieoplossing.

Easy Inserts vloerisolatie: Hoe werkt het?

Om de bestaande vloer extra te isoleren biedt het Easy Inserts een eenvoudig toe te passen isolatieoplossing. De isolatie-elementen worden een-voor-een tegen de onderzijde van de begane grondvloer bevestigd. Hiermee wordt de gehele onderzijde van de vloer voorzien van extra isolatiemateriaal. De isolatiemethode met Easy Inserts gaat snel, is degelijk en geeft geen overlast. Het isolatiepakket komt totaal maar 8 centimeter onder de bestaande vloer hierdoor blijft de kruipruimte goed toegankelijk.


Ribcasettevloer en PS-isolatievloer voor zien van Easy Inserts Floor Insulation

Easy Inserts vloerisolatie: Wat levert het op?

Met Easy Inserts wordt de isolatiewaarde van de vloer bijna verviervoudigd. Na het isoleren vermindert het warmteverlies naar de kruipruimte, stijgt de temperatuur van de vloer, en verbetert het wooncomfort. Het eindresultaat is een prachtig afgewerkte vloer aan de onderzijde die voldoet aan de huidige isolatiestandaard

Easy Inserts vloerisolatie: Het rendement van vloerverwarming verhogen?

Is er vloerverwarming aanwezig in je woning? Door het verbeteren van de vloerisolatie met Easy Inserts zal er niet alleen een betere warmteafgifte naar de woning ontstaan maar zal ook het warmteverlies naar de kruipruimte worden beperkt. Het isolatiesysteem zorgt ervoor dat het rendement van je vloerverwarming wordt verhoogd, dit zal leiden tot een lager energieverbruik. Er zal namelijk minder capaciteit voor de vloerverwarming nodig zijn om hetzelfde comfort te creëren in je woning.

Easy Inserts vloerisolatie: Bestaat uit duurzame materialen!

De Easy Inserts worden vervaardigd uit gerecycled EPS-materiaal, gecombineerd met EPS-grafietparels. Deze samenstelling zorgt voor een optimale Lambda-waarde, wat resulteert in een hogere Rd-waarde en daarmee een verbeterd isolatiepakket

Tijdens de productie van de Easy Inserts wordt er zorgvuldig op gelet om deze op een zo duurzaam mogelijke manier te vervaardigen. Dit betekent dat er gebruik wordt gemaakt van milieuvriendelijke productiemethoden en dat de ecologische voetafdruk van het productieproces zo klein mogelijk wordt gehouden. Bovendien is het product volledig circulair. Dit houdt in dat de Easy Inserts na hun levensduur opnieuw gerecycled kunnen worden en terugkeren in de productieketen, wat hun duurzaamheid verder vergroot.

Dankzij deze duurzame eigenschappen dragen de Easy Inserts niet alleen bij aan een betere isolatie, maar ook aan een duurzamere toekomst.

Easy Inserts vloerisolatie: Isolatiewaarde verhogen?

Door de bestaande begane grondvloer te voorzien van extra isolatie elementen zal er een aanzienlijke verbetering behaald worden op de huidige isolatiewaarde. Vloeren uit de periode tussen 1983 en 1992 hebben gemiddeld een isolatiewaarde van rond de Rc 1,3 m2K/W. Na het aanbrengen van de Easy Insert isolatie elementen zal er een Rc-waarde worden behaald van maar liefst Rc 4,8 m2K/W wat zelfs hoger is dan de huidige standaard isolatiewaarden voor nieuwbouwwoningen.

Vloerisolatie
Neopixels Easy Inserts Floor Insulation
Tijdlijn Rc-waarde per bouwperiode

Easy Inserts vloerisolatie: Krijg ik subsidie?

Zeker! Voor deze isolatiemaatregel is er subsidie beschikbaar vanuit de ISDE. Vanaf 20 m² vloeroppervlak kom je in aanmerking voor deze subsidie. Je kunt minimaal € 5,50 subsidie per m² ontvangen nadat de werkzaamheden zijn uitgevoerd. Laat je binnen 2 jaar meerdere isolatiemaatregelen uitvoeren, dan verdubbelt het subsidiebedrag naar € 11,- per m². Onze adviseurs helpen je graag bij het aanvragen van de isolatiesubsidie.

Easy Inserts vloerisolatie: Wanneer is het mogelijk?

Om Easy Inserts op een nette en efficiënte manier te installeren, is een minimale werkhoogte van 50 cm vereist. De toegang tot de kruipruimte moet groot genoeg zijn om de isolatie-elementen naar binnen te krijgen. De bodem van de kruipruimte moet droog en goed begaanbaar zijn. Indien nodig kan er bodemfolie worden toegepast om optrekkend vocht uit de bodem te voorkomen. Onze adviseurs zullen deze vereisten tijdens het adviesgesprek beoordelen. Bovendien voeren wij standaard een technische inspectie van de kruipruimte uit voorafgaand aan de installatie, zodat we de kwaliteit en correcte plaatsing van de isolatie kunnen waarborgen.

Easy Inserts uitgelegd in 2 minuten

Plan nu jouw vrijblijvend adviesgesprek

Contact formulier algemeen
Voornaam
Achternaam
Offerte voor:
Type woning

ISOenergy, de specialist voor woningisolatie in Zuidwest Nederland

Wij werken alleen met de beste en meest duurzame isolatiemiddelen
ISOenergy gaat voor de beste kwaliteit. U wilt immers serieus besparen op uw stookkosten? Dat kan met de professionals en 1e-klas materialen van ISOenergy. Wij bieden topkwaliteit in spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. We zijn misschien niet de goedkoopste maar wel de beste en dat telt als het om duurzaam besparen en topkwaliteit na-isolatie gaat. Lees verder >>
ISOenergy is lid van:
ISOenergy is een gecertificeerd bedrijf:
Gecertificeerd bedrijf
Vestiging Zeeland
Ambachtsweg 5
4458 DA ’s-Heer Arendskerke
T 0113-724999
E info.zld@isoenergy.nl
Vestiging Zuidhollandse Eilanden
Sikkel 34
3274 KK Heinenoord
T 0186-745052
E info.zhe@isoenergy.nl
Copyright 2024 ISOenergy
|
 Ontwerp en realisatie: Wigman Van Dijk
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram