Subsidie aanvragen isolatie? - ISOenergy
Vrijblijvend adviesgesprek
Voordelen ISOenergy
• Hulp bij subsidie-aanvraag
• Verlaag uw stookkosten
• Verhoog uw wooncomfort
• Duurzaam isolatiemateriaal
• Isolatiemateriaal van topkwaliteit
• Optimaliseer uw energielabel
• Verhoog de waarde van je woning
• Een echt Zeeuws bedrijf

Subsidie

Landelijke subsidie ISDE


De Nederlandse overheid heeft de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) in het leven geroepen met als doel de bevordering van duurzame energieproductie en energiebesparing.

Onder energiebesparende maatregelen valt het na-isoleren van de woning. Alle door ons aangeboden isolatiemaatregelen komen in aanmerking voor de ISDE subsidie. Voor elke maatregel is een specifiek subsidiebedrag per vierkante meter vastgesteld. De bedragen van de subsidie zijn terug te vinden op de website van de RVO. Per maatregel gelden er specifieke voorwaarden om in aanmerking te komen voor de subsidie. Lees alle informatie over de ISDE-subsidie op de website van de RVO.

Maatregelen die in aanmerking komen voor subsidie

 • Spouwmuurisolatie;
 • Binnengevelisolatie;
 • Buitengevelisolatie;
 • Dakisolatie;
 • Vloerisolatie;
 • Bodemisolatie;
 • HR++ Glas;
 • Triple Glas;
 • Warmtepomp;
 • Zonneboiler;
 • Aansluiting op het warmtenet.

Per 1 januari 2023 zijn de regels rondom de ISDE-subsidie herzien, en komt u al in aanmerking voor subsidie wanneer er 1 maatregel word genomen. Deze aanpassing geldt ook met terugwerkende kracht, namelijk wanneer er na 1 april 2022 een maatregel is uitgevoerd u daar alsnog subsidie voor kunt aanvragen. In dat geval komt u in aanmerking voor een terugbetaling van ongeveer 15% van de kosten, op voorwaarde dat uw aanvraag voldoet aan de geldende voorwaarden.

Verdubbelen van subsidie

Uw subsidiebedrag voor isolatiemaatregelen verdubbelt als u meer dan één isolatiemaatregel uitvoert. Heeft u al 1 maatregel laten uitvoeren en besluit u binnen 24 maanden een 2e maatregel te laten uitvoeren dan ontvangt u over beide maatregelen dubbele subsidie. Bij het aanvragen van de subsidie zult u over de 2e maatregel het dubbele subsidiebedrag per vierkante meter ontvangen. Heeft u voor de eerste maatregel de subsidie al toegekend gekregen dan ontvangt u alsnog de verdubbeling van de subsidie over deze maatregel. Dit geldt ook als u een isolatiemaatregel combineert met de installatie van een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.

Bent u benieuwd voor welke maatregelen u subsidie kunt krijgen en wat de hoogte is? Op de website van de RVO kunt u eenvoudig met de ISDE-rekentool een schatting berekenen van het totale subsidiebedrag.

Aanvragen van subsidie


Het aanvragen van subsidie dient te gebeuren uiterlijk 24 maanden na installatie van de (eerste) maatregel. Op de website vindt u een eenvoudig stappenplan om uw subsidie aan te vragen. De meldcode van de isolatiemaatregel, en het aantal m2 isolatiemateriaal dat is aangebracht staat vermeld op uw factuur.


Liever ontzorgd worden bij het aanvragen van uw subsidie? ISOenergy heeft een samenwerking met SimpelSubsidie die de volledige subsidieaanvraag voor u uit handen kan nemen. De subsidieservice van Simpel Subsidie biedt volledige ontzorging voor € 50.00. Let op het is van belang om via deze link de aanvraag in te dienen om gebruik te maken van het gereduceerde tarief.

Contact

Subsidie Schouwen-Duiveland

De gemeente Schouwen-Duiveland heeft een eigen subsidieregeling voor het isoleren van de woning. Er zijn 2 voorwaarden wanneer u een vergoeding kunt krijgen voor isolatie van uw woning;

 • Uw woning is gebouwd voor 1975;
 • Uw woning is gebouwd is in 1975 of later en het energielabel D of lager heeft.

De vergoeding die u krijgt hangt af van uw woning en of er al eerder een vergoeding voor het isoleren van de woning is ontvangen.

 • Is de WOZ waarde gelijk aan of hoger dan Nationale Hypotheek Garantie voor energiebesparende maatregelen? U kunt 30 % van kosten die u maakt van ons vergoed krijgen. U krijgt maximaal € 1.500.
 • Is de WOZ waarde lager dan de NHG grens voor energiebesparende maatregelen. Hebt u niet eerder een gemeentelijke isolatiesubsidie aangevraagd? U kunt 30 % van de kosten die u maakt vergoed krijgen. U krijgt maximaal € 3.000 vergoed.
 • Is de WOZ waarde lager dan de NHG grens voor energiebesparende maatregelen? Hebt u al eens een isolatiesubsidie aangevraagd tussen 2019 en 2022? U kunt 30% van kosten die u maakt vergoed krijgen. U krijgt maximaal € 1.500 vergoed.
 • Is uw woning een monumentenpand?  Dan kunt  € 1.000 extra krijgen bovenop de vergoeding.

Voor 2024 is de NHG grens € 461.100 voor het nemen van energiebesparende maatregelen.

Buurtbonus

Gaat u samen met 5 buren of meer (in hetzelfde 4-cijferige postcodegebied) aan de slag en kunt u dit laten zien door een gezamenlijke offerte of plan van aanpak waarin ook de gegevens van hen zijn opgenomen? Dan kunt u rekenen op een buurtbonus van 10 % op het subsidiebedrag dat u voor uw woning ontvangt. Ook bij de afrekening moet de gemeente kunnen terugzien dat u samen met uw buren aan de slag bent geweest. Op de gereedmelding kunt u dit aangeven.

Kijk hier voor meer informatie over de subsidiemogelijkheden voor de gemeente Schouwen Duiveland.

Subsidie Noord-Beveland

De gemeente Noord-Beveland heeft een subsidieregeling voor het isoleren van de woning. Meer informatie is te vinden op de website van gemeente Noord-Beveland.

De adviseur van ISOenergy kan u er alles over vertellen. Maak een afspraak en kom er achter wat er voor uw woning mogelijk is. Of vul dan ons contactformulier in.

Meer informatie? Bel: 0113 - 724999

ISOenergy, de specialist voor woningisolatie in Zuidwest Nederland

Wij werken alleen met de beste en meest duurzame isolatiemiddelen
ISOenergy gaat voor de beste kwaliteit. U wilt immers serieus besparen op uw stookkosten? Dat kan met de professionals en 1e-klas materialen van ISOenergy. Wij bieden topkwaliteit in spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. We zijn misschien niet de goedkoopste maar wel de beste en dat telt als het om duurzaam besparen en topkwaliteit na-isolatie gaat. Lees verder >>
ISOenergy is lid van:
ISOenergy is een gecertificeerd bedrijf:
Gecertificeerd bedrijf
Vestiging Zeeland
Ambachtsweg 5
4458 DA ’s-Heer Arendskerke
T 0113-724999
E info.zld@isoenergy.nl
Vestiging Zuidhollandse Eilanden
Sikkel 34
3274 KK Heinenoord
T 0186-745052
E info.zhe@isoenergy.nl
Copyright 2024 ISOenergy
|
 Ontwerp en realisatie: Wigman Van Dijk
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram