ISOenergy een innovatie machine voor....
Vrijblijvend adviesgesprek

Een innovatieve machine voor duurzame spouwmuurisolatie

09-11-2023

Een innovatieve machine voor duurzame spouwmuurisolatie

Het ondernemersverhaal van ISOenergy illustreert de kracht van innovatie en duurzaamheid in de bouwsector. Door te luisteren naar de behoeften van klanten en te streven naar verbetering, heeft het bedrijf een innovatieve oplossing ontwikkeld de leeghaalunit die niet alleen hun bedrijf laat groeien, maar ook een positieve impact heeft op de sector als geheel.

Elmer van Gurp:

"Ik groeide op in een aannemersfamilie en vond de bouwwereld altijd al interessant, het bouwen en maken van dingen vond ik leuk. Ik deed al veel bouwtekenwerk en dat begon weer te kriebelen. Vanuit het adviesbureau werden we ook al ingeschakeld als er problemen waren met vocht bijvoorbeeld, toen dachten we: we kunnen het net zo goed zelf gaan oplossen.”

Een tweede leven geven aan materiaal

ISOenergy zag de groeiende vraag naar oplossingen voor vochtproblemen in spouwmuren. Hieruit ontstond de ambitie om een geavanceerde machine te ontwikkelen die oude isolatiematerialen uit spouwmuren kon verwijderen en deze materialen kon hergebruiken. “De bestaande machines op de markt waren inefficiënt en duur, wat het voor klanten financieel onaantrekkelijk maakte. ISOenergy besloot zelf een machine te ontwikkelen met twee cruciale vereisten: stofvrij verwijderen van oude isolatie en betaalbaarheid voor de consument." Een ander belangrijk aspect van de nieuwe machine is de mogelijkheid om isolatieparels te verwijderen en deze te hergebruiken voor bodemisolatie. Dit zorgt voor een tweede leven van het materiaal.

Het duwtje in de rug van Impuls Zeeland

De ontwikkeling van deze machine begon in 2022, na maanden van prototyping en testen. ISOenergy slaagde erin om een unieke machine te creëren die momenteel de enige in Nederland is. De beslissing om geen patent aan te vragen, omdat de markt zo groot is, getuigt van het vertrouwen in de waarde van dit innovatieve product voor de bouwsector.

Het bedrijf maakte gebruik van de ondersteuning van Impuls Zeeland in de vorm van een duurzaamheidsvoucher. “We hadden contact met Daphne d'Hont het ging haar niet alleen om het uitgeven van de financiële middelen maar ze was ook oprecht geïnteresseerd in de toepassing van de machine. Het was kort schakelen met Daphne en ze hielp mee om de aanvraag in te vullen. Maar een sterk punt was echt de interesse. Waarvoor schrijf ik die voucher uit? Daar ging het om. Ze keken naar het breder beeld: voor wie kan deze machine en de toepassing ervan nog meer aantrekkelijk zijn?”

De toekomst van ISOenergy

Elmer: “Ik ben een vakidioot ik vind het leuk om dingen te maken en ik ben blij als het werkt aan het einde van dag. We zijn de machine nu aan het fine-tunen en het ziet er positief uit. Ik lig dan zelf als monteur onder de machine om te kijken hoe we kunnen optimaliseren. Je bent echt bezig met je kindje, alles moet 100% in orde zijn."

ISOenergy kijkt naar de toekomst, waarbij ze werken aan het samenbrengen van afvalstromen en de mogelijkheid om samen te werken met afvalverwerkers om duurzaamheid en efficiëntie te bevorderen in de keten. “Bij afbraak van oudere gebouwen kunnen we bijvoorbeeld eerst de materialen eruit halen om de afvalscheiding te optimaliseren. Het doel is om de markt van spouwmuurisolatie toegankelijk te maken voor een breed publiek, met als resultaat dat gebouwen nog eens 50 jaar tegen de weersinvloeden bestand zijn.” Aldus Elmer.


ISOenergy is lid van:
ISOenergy is een gecertificeerd bedrijf:
Gecertificeerd bedrijf
Vestiging Zeeland
Ambachtsweg 5
4458 DA ’s-Heer Arendskerke
T 0113-724999
E info.zld@isoenergy.nl
Vestiging Zuidhollandse Eilanden
Sikkel 34
3274 KK Heinenoord
T 0186-745052
E info.zhe@isoenergy.nl
Copyright 2024 ISOenergy
|
 Ontwerp en realisatie: Wigman Van Dijk
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram