Vocht

ISOenergy is gespecialiseerd in het verwijderen van oude na-isolatie. Denk hierbij aan isolatie die in de jaren '80 en '90 is aangebracht in de vorm van steenwol- of glaswolvlokken, UF-Schuim en isolatieparels welke niet meer aan de huidige eisen voldoen. Daarnaast kan oude isolatie zorgen voor vochtproblemen. Wat ook funest is voor de vochtbalans in de spouwmuur, is dat er is 'bij-geïsoleerd'; wanneer het eerste isolatiemateriaal is verzakt wordt er een tweede isolatiemateriaal aan toegevoegd. Dit tweede isolatiemateriaal heeft een andere isolatiewaarde waardoor er op de grens tussen de twee materialen condensatiepunten ontstaan. Dit resulteert in vochtproblemen in de binnenmuur. 

 

UF-Schuim

Veel woningen zijn half de jaren 80 en begin de jaren 90 na-geïsoleerd met UF-Schuim(Ureum Formaldehydeschuim). Het is belangrijk dat het schuim in de juiste samenstelling wordt aangebracht. Het nadeel van UF-Schuim is dat het na verloop van tijd krimpt en gaat scheuren en in sommige gevallen verpulverd het zelfs. Het schuim gaat vocht opnemen en er ontstaan vochtproblemen.

 

Spouwmuurisolatie            spouwmuurisolatie

 

Wol-producten

Veel woningen werden vroeger nageïsoleerd met wolproducten. Denk daarbij aan steenwol en glaswol. Het zijn opzich redelijke isolatieproducten maar het is belangrijk dat het product goed wordt aangebracht. Wanneer het product niet in de juiste hoeveelheid wordt aangebracht, gaat het al vrij snel verzakken. Hierdoor is de spouwmuur van boven niet geïsoleerd en ontstaan er condensatiepunten. Door de condensatiepunten loopt het vocht de wol in wat voor vochtproblemen zorgt in de binnenmuur.

 

Spouwmuurisolatie            spouwmuurisolatie           spouwmuurisolatie

 

Geen isolatie en toch vochtproblemen?

Wanneer de spouwmuur niet is geïsoleerd, kan het voorkomen dat u zwarte plekken ziet op de binnenmuur. Dit kan komen doordat de koude van buiten helemaal tot aan de binnenmuur doordringt. Hierdoor wordt de binnenmuur koud en condenseert de warme lucht in de woning tegen de binnenmuur. Door te isoleren verlegt u het condensatiepunt helemaal naar de buitenmuur. Hier kan het vocht geen kwaad, het zal niet naar binnenslaan omdat de producten van ISOenergy volledig waterafstotend zijn. Door dat de zon schijnt en de wind langs de muur waait wordt het vocht uit de buitenmuur verdreven.

 

 spouwmuurisolatie 

  

ISOenergy beschikt over het materieel om de oude isolatie te verwijderen en daarna de spouwmuur weer te isoleren met waterafstotende materialen.

Ook interesse in een vrijblijvende check of het voor u interessant is om oude na-isolatie te verwijderen, of wilt u meer informatie?

 

Vul ons contactformulier in.

Onze werkimpressie