Oude na-isolatie verwijderen

ISOenergy is gespecialiseerd in het verwijderen van oude spouwmuurisolatie. Dit betreft spouwmuurisolatie welke is aangebracht na het bouwen van de woning. ISOenergy heeft beschikking tot het materieel om UF-schuim, wolproducten of parels te verwijderen uit de spouwmuur. Isolatie wordt verwijderd als het oud is, niet meer voldoet, verkeerd is aangebracht of vochtproblemen veroorzaakt. 

 

Hoe gaat dat in zijn werk?

Allereerst wordt het boorpatroon geboord wat ook nodig is voor het isoleren van de spouw. Daarna wordt er een steen verwijderd aan de onderzijde van de gevel. Op het ontstane gat komt een zuigmond te staan en hieraan is een grote "stofzuiger" verbonden. Doormiddel van de isolatie los te blazen en de stofzuiger te laten zuigen, wordt het oude isolatiemateriaal en puinbrokken zoals stukjes steen en valspecie volledig verwijderd. 

 

Spouwmuurisolatie     Spouwmuurisolatie

Als deze werkzaamheden voltooid zijn laten wij de spouwmuur nog enkele weken drogen, afhankelijk van de mate waarin de spouw vochtig is, zodat we de hoogste kwaliteit kunnen garanderen wanneer we de woning opnieuw isoleren!

 

Waarom verwijder ik mijn oude spouwmuurisolatie?

Oude spouwmuurisolatie wordt verwijderd om vochtproblemen op te lossen of om deze te voorkomen. Oude isolatie heeft niet zo een hoge isolatiewaarde als de huidige isolatieproducten. Wanneer u optimaal wilt besparen of uw comfort wilt optimaliseren, dan is het raadzaam de isolatie te verwijderen en de spouwmuur opnieuw te isoleren met een beter materiaal. Zo kunt u de spouwmuur, die bij woningen van voor 1975 gemiddeld zo een 5 centimeter breed is, optimaal benutten.

Wanneer u interesse heeft in het vervangen van uw spouwmuurisolatie, dient er eerst een adviseur bij u langs te komen. De adviseur bekijkt welke spouwmuurisolatie er is gebruikt en wat uw situatie is. Aan de hand daarvan kan hij een goed advies geven en een offerte voor u maken.

U kunt via het contactformulier uw gegevens achterlaten. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld voor het maken van een afspraak.

Onze werkimpressie