Isolatiesubsidie op Goeree-Overflakkee tot € 1460,- voor slecht geïsoleerde woningen
Vrijblijvend adviesgesprek

Isolatiesubsidie voor slecht geïsoleerde woningen Goeree-Overflakkee tot €1460,-

Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over de isolatiesubsidie voor slecht geïsoleerde woningen. Deze subsidie is nu beschikbaar op Goeree-Overflakkee en geldt voor woningen met een laag energielabel.

Direct naar:

De voorwaarden voor deze isolatiesubsidie
Stappenplan aanmelding isolatiesubsidie
Laat ISOenergy mij helpen

Hoeveel subsidie is er beschikbaar?

Vanuit de gemeente Goeree-Overflakkee is er tot € 1460,- beschikbaar aan subsidie per woning. Het is daarnaast ook mogelijk om de subsidie te stapelen met subsidies vanuit de ISDE. Hierdoor wordt het dus extra aantrekkelijk omdat je de subsidies met elkaar kan combineren. Op deze manier kan je op een voordelige en efficiënte manier isolatiewerkzaamheden aan je woning laten uitvoeren.

Om naast de subsidie vanuit de gemeente ook in aanmerking te komen voor de subsidie vanuit de ISDE is het noodzakelijk dat de werkzaamheden uitgevoerd worden door een professioneel isolatiebedrijf. Wanneer je meerdere isolatiemaatregelen laat uitvoeren verdubbeld het subsidiebedrag vanuit de ISDE. De subsidie vanuit de gemeente Goeree-Overflakkee is eenmalig beschikbaar.

Welke maatregelen komen in aanmerking voor deze isolatiesubsidie?

Er zijn 3 soorten isolatiemaatregelen waarvoor de subsidie aangevraagd kan worden:

Kom ik in aanmerking voor de isolatiesubsidie?

De isolatiesubsidie vanuit de gemeente Goeree-Overflakkee voor slecht geïsoleerde woningen is recent vrijgegeven. Om in aanmerking te komen voor deze isolatiesubsidie gelden er een aantal voorwaarden vanuit het programma. ISOenergy is gevestigd in Zeeland en heeft als werkgebied Zuidwest Nederland. Daarnaast werken wij nauw samen met diverse gemeentes en verduurzamingsinstanties. Dat zorgt ervoor dat wij als geen ander weten hoe woningeigenaren in aanmerking kunnen komen voor subsidies. De belangrijkste voorwaarden voor de isolatiesubsidie op Goeree-Overflakkee zijn:

 • Je bent eigenaar en bewoner van een woning met energielabel D,E,F of G. Dit kun je gemakkelijk controleren op de website van energielabel.nl;
 • De waarde Wet Onroerende Zaken (WOZ-waarde) van de woning van het voorgaande jaar is vastgesteld op € 339.000,- of lager;
 • Je woning staat op Goeree-Overflakkee;
 • De kosten die je maakt voor het verduurzamen van je woning worden gemaakt voor 31 december 2026;
 • Als je subsidie gaat aanvragen voor gevel- en/of dakisolatie dan dienen de werkzaamheden te zijn uitgevoerd naar de uitgangspunten van natuurvriendelijk isoleren. Deze bedrijven zijn te herkennen aan het natuurvriendelijk isoleren logo op de offerte;
 • Heb je geen definitief energielabel? Dat is geen probleem. In dat geval kan je kijken of je woning voldoet aan de kenmerken van een een slecht geïsoleerde woning;
 • Een slecht geïsoleerde woning is een woning waarvan minimaal 2 van de onderstaande delen slecht of niet geïsoleerd zijn;
  • de vloer en bodem: als er geen of minder dan 5 cm isolatie aanwezig is ( Rc < 1,3);
  • de gevel, spouwmuur: als er geen spouwmuurisolatie, voorzetwand of buitengevelisolatie aanwezig is ( Rc < 1,1);
  • Het dak en de zolder/ vlieringsvloer, als er geen zolder-/vlieringvloerisolatie aanwezig is (Rc < 0,5);
  • dak, hellend/plat: als er minder dan 9 cm isolatie aanwezig is ( Rc < 2,0);
  • glas: er is enkel glas, oude dubbelglas en HR-glas aanwezig (Ug-waarde < 1,6);

Doe je de subsidieaanvraag op basis van bovenstaande kenmerken. Lever dan bij je subsidieaanvraag foto's aan van minimaal 2 bouwdelen die onvoldoende zijn geïsoleerd. Daarop moet (eventuele) isolatie en de kwaliteit van de isolatie te zien zijn. Ook als je subsidie aanvraagt voor 1 bouwdeel. Goeie tip: fotografeer een meetinstrument erbij voor de dikte van de isolatie.

Drie opties naar isolatiesubsidie: Welke past bij jou?

 • Optie 1: Een isolatieadviseur stelt samen met jou een isolatieplan op voor jou woning en bespreekt ook de verdere mogelijkheden. In het vervolgtraject maak je een keuze uit optie 2 of 3.
 • Optie2: Inschakelen van een professioneel installateur of aannemer. ISOenergy voldoet aan de voorwaarden om de isolatiewerkzaamheden uit te mogen voeren.
 • Optie 3: Je gaat zelf starten met isoleren met goedgekeurde isolatiematerialen. Je ontvangt de subsidie nadat je onder andere de bonnen met materiaalkosten hebt ingeleverd.

Hoe meld ik mezelf aan voor deze isolatiesubsidie?

Het aanmelden voor de subsidie is heel eenvoudig. Wij nemen graag de stappen die je moet doorlopen met je door. Je gaat naar de website van de gemeente Goeree-Overflakkee om jezelf aan te melden.

Stap 1: Ga naar de website van de gemeente Goeree-Overflakkee en meld jezelf aan via het formulier isolatiesubsidie aanvragen via deze link.

Stap 2: Je bekijkt of jouw woning voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de subsidie. Daarnaast is het belangrijk om de benodigde gegevens binnen handbereik te hebben:

 • Je DigiD;
 • Een (digitale versie van je) aanslag lokale belastingen met daarop de WOZ-waarde, naam en je adres zichtbaar;
 • Een offerte of factuur voor verduurzamingswerkzaamheden (let op: zorg dat op de offerte of factuur voor het isoleren van je dak of gevel de bovengenoemde biodiversiteitsmaatregelen staat vermeld);
 • Je rekeningnummer;
 • Foto's van de slecht of niet geïsoleerde bouwdelen.

Stap 3: Vul het formulier aanvraag subsidie Isolatiemaatregelen slechte energielabels Goeree-Overflakkee in met je persoonlijke gegevens.

Stap 4: Geef aan voor welke isolatiemaatregelen je subsidie wilt aanvragen. Het is belangrijk dat je hier ook het juiste aantal vierkante meters invult. Dit aantal vind je terug op je offerte.

Stap 5: Kies wie voor jou de werkzaamheden gaat uitvoeren en in welk jaar. Tot slot geef je het totaalbedrag aan van de genomen/ te nemen isolatiemaatregelen. Goed om te weten is dat je maximaal € 1460 aan isolatiesubsidie kan ontvangen.

Stap 6: Voeg de gevraagde stukken als bijlage toe aan de aanvraag.

Stap 7: Controleer of de gegevens die je ingevuld hebt juist zijn. Zijn alle gegevens juist ingevuld, dan kies je voor de groene knop verzenden

Je ontvangt automatisch een ontvangstbevestiging van de aanvraag en weet hierdoor dat je aanvraag in behandeling is genomen. Binnen 8 weken hoor je van de gemeente of je subsidieaanvraag is toegekend. Het kan namelijk zo zijn dat de gemeente nog meer informatie nodig heeft. Is de subsidie toegekend, bewaar de brief waar dit instaat goed. Binnen 3 weken ontvang je het subsidiebedrag op het aangeleverde bankrekeningnummer.

ISOenergy helpt je graag met isoleren

ISOenergy is een isolatiebedrijf met meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van na isolatie van woningen. Al meer dan 5000 woningeigenaren gingen je voor en genieten nu van de voordelen van een goed geïsoleerde woning. Niet voor niets word ISOenergy beoordeeld met een 9.1 op klantenvertellen.nl. Benieuwd wat we voor jou en je woning kunnen betekenen, plan dan een gratis adviesgesprek op locatie. Een van onze isolatieadviseurs staat klaar om vrijblijvend bij je langs te komen voor deskundig advies. Vul het onderstaande formulier in en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Contact formulier Zuidhollandse Eilanden
Offerte voor:
Type woning

Maximum file size: 2MB

ISOenergy, de specialist voor woningisolatie in Zuidwest Nederland

Wij werken alleen met de beste en meest duurzame isolatiemiddelen
ISOenergy gaat voor de beste kwaliteit. U wilt immers serieus besparen op uw stookkosten? Dat kan met de professionals en 1e-klas materialen van ISOenergy. Wij bieden topkwaliteit in spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. We zijn misschien niet de goedkoopste maar wel de beste en dat telt als het om duurzaam besparen en topkwaliteit na-isolatie gaat. Lees verder >>
ISOenergy is lid van:
ISOenergy is een gecertificeerd bedrijf:
Gecertificeerd bedrijf
Vestiging Zeeland
Ambachtsweg 5
4458 DA ’s-Heer Arendskerke
T 0113-724999
E info.zld@isoenergy.nl
Vestiging Zuidhollandse Eilanden
Sikkel 34
3274 KK Heinenoord
T 0186-745052
E info.zhe@isoenergy.nl
Copyright 2024 ISOenergy
|
 Ontwerp en realisatie: Wigman Van Dijk
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram