Na isolatie, wat is dat? Dat lees je hier!
Vrijblijvend adviesgesprek

Na isolatie

05-08-2022

Na isolatie, wat is dat?

Na isolatie wordt toegepast bij bestaande woningen en gebouwen
Alle woningen die voor 1975 gebouwd zijn, komen in aanmerking voor na-isolatie. Woningen die na 1975 gebouwd zijn, zijn tijdens het bouwen geïsoleerd. Alle woningen die voor 1975 gebouwd zijn, komen dus in aanmerking voor na-isolatie.

Ook worden er woningen van na 1975 voorzien van na isolatie
Woningen van na 1975 zijn in principe goed geïsoleerd. Toch worden ook deze woningen nog opnieuw geïsoleerd. Dit omdat de huidige na isolatiemethodes en na isolatiematerialen zeer efficiënt zijn en betere isolatiewaardes bieden dan sommige destijds gebruikte isolatiematerialen. De term ‘na isolatie’ werd voornamelijk gebruikt in de bouwwereld en toegepast bij renovatie- en restauratieprojecten. Toch wordt het woord nu steeds breder toegepast.

Na isolatie van spouwmuren

Woningen gebouwd tussen 1920 en 1975 hebben spouwmuren
Vanaf 1920 zijn nagenoeg alle woningen voorzien van spouwmuren. Pas na 1975 werd het echter verplicht om de spouwen (ruimte tussen de twee muren) te isoleren. Inmiddels is een aanzienlijk deel van de woningen uit deze periode voorzien van spouwmuurisolatie. Daarnaast zijn er ook nog heel veel woningen uit deze periode die niet voorzien zijn van spouwmuurisolatie. De eigenaren van deze woningen kunnen fors besparen op hun energiekosten door na isolatie voor spouwmuren toe te laten passen. Het na isoleren van spouwmuren is werk voor specialisten.

Na isolatie spouwmuren van woningen gebouwd na 1975

Woningen gebouwd na 1975 zijn voorzien van spouwmuurisolatie
Toch kan het zijn dat de isolatie niet of niet afdoende functioneert. Dit bijvoorbeeld door het toepassen van kwalitatief mindere isolatiematerialen. Ook kan het voorkomen dat de uitvoering van het werk te wensen overlaat. Zo kan het dat de spouwmuren niet goed of onvolledig gevuld zijn met isolatiemateriaal. Hierdoor kunnen koudebruggen ontstaan. Als u twijfelt over de isolatiewaarde van uw woning (van na 1975) dan adviseren wij u contact op te nemen met een isolatiespecialist. 

Na isolatie van daken

Voor dakisolatie geldt dat dit zinvol kan zijn bij oudere woningen
Het na isoleren van een dak is zinvol als het dak niet of niet goed geïsoleerd is. Als een dak niet of niet goed geïsoleerd is, gaat er veel warmte verloren. Warme lucht immers stijgt op. Die warmte gaat verloren en dat is zonde, zeker gezien de huidige energietarieven. Hoe een dak het best geïsoleerd kan worden, hangt van meerdere factoren af. Ten eerste is het belangrijk om te weten of het om een hellend dak of om een plat dak gaat.

Na isoleren van daken aan de binnenzijde

In dit artikel leest u meer over het isoleren van daken via de binnenzijde
Dit omdat deze methode in onze ogen de meest efficiënte en duurzame isolatiemethode voor hellende daken is.

Supafil Timber Frame voor efficiënte na isolatie van daken

Supafil Timber Frame is duurzame isolatie zonder bindmiddel
Dit voor houtskeletbouw-, nieuwbouw- en renovatiewoningen met hellende daken. Supafil Timber Frame biedt uitstekende thermische eigenschappen en optimale vulling bij het inblazen. Deze werkwijze staat garant voor een optimale vulling van de ruimte en daarmee een uiterst efficiënt isolatiepakket. Deze isolatie wordt aan de binnenzijde van het dak aangebracht. Op de balken van het dak wordt een dampdichte folie geplaatst. Hierop worden rachels geplaatst. De ruimte die ontstaat tussen het dakbeschot en de folie (meestal zo'n 16 centimeter) wordt opgevuld met Supafil Timber Frame. Bekijk hier het filmpje en ontdek hoe het isoleren in zijn werk gaat.

Waarom Knauf Supafil Timber Frame dakisolatie? 

  • Zeer duurzaam; bestaat voor 80% uit gerecycled glas
  • Verlaag uw energieverbruik en reduceer de CO2 uitstoot
  • Geen afval
  • Bespaar meer energie; Supafil vult de kleinste hoekjes
  • Verhoog uw wooncomfort, door hoge thermische & akoestische kwaliteit
  • Brandveilige isolatie
  • Breed toepasbaar; houtskeletbouw, plafondrenovatie en hellende daken
  • Optimale en volledige vulling, ook rondom installaties
  • Geen koudebruggen
  • Eenvoudige, schone en snelle verwerking
  • 10 jaar garantie!

Wat levert na isolatie van daken op?

Bespaar met Supafil Timberframe fors op uw energiekosten
Dakisolatie zorgt veelal voor de grootste besparing op gasverbruik. Daarnaast stijgt het wooncomfort, door gelijkmatiger temperaturen. Zeker in combinatie met vloer- en spouwmuurisolatie. Bovendien levert een goed geïsoleerde woning bij verkoop meer op. Na isolatie van daken zorgt er ook voor dat de zolder in de zomer minder snel warm en in de winter minder koud wordt. De warmte blijft beter behouden. 

Na isolatie van vloeren

Minder energiekosten en meer wooncomfort
Nieuwbouwwoningen zijn ‘van huis uit’ goed geïsoleerd. Hoe anders kan dat zijn bij oudere woningen?! Deze woningen zijn soms niet en vaak onvoldoende of slecht geïsoleerd. In deze gevallen kan het na-isoleren van vloeren zinvol zijn. Dit levert wooncomfort op waarbij ook nog eens op de energierekening wordt bespaard.

Diverse na isolatiesoorten en -methodes voor diverse vloeren

De meeste efficiënte na isolatiemethode voor betonnen vloeren is het isoleren van de kruipruimte onder de woning
Hierbij blijft de bestaande vloer in tact. Praten we over het na isoleren van een vloer tussen twee woonlagen in (verdiepingsvloer), dan dient er naar een andere oplossing gekeken te worden. De meeste isolatiematerialen hebben naast thermische eigenschappen ook goede geluidswerende kenmerken. Zo bespaart u bij deze vorm van na isolatie op de energiekosten en wint u meer wooncomfort.

Woning met houten vloer
Woningen met houten vloeren, zonder isolatie verliezen veel warmte. Hout kan bovendien krimpen en uitzetten en u kunt zich voorstellen dat dit gunstig is voor het behouden van warmte in huis.

Wilt u hier meer over weten? Check dan: Neopixels vloerisolatie

Woning met betonvloer

Betonnen vloeren na isoleren kan op diverse manieren
Bij goed toegankelijke kruipruimtes met voldoende hoogte adviseren wij om de betonvloer na te isoleren met NEOpixels betonvloerisolatie. Bij dit systeem worden staalkabels gespannen in de kruipruimte van muur tot muur. Op de staalkabels wordt een aluminium reflectiefolie gelegd waaraan zakken verbonden zijn. Deze zakken worden gevuld met NEOpixels, Zo wordt het systeem strak tegen de vloer aangedrukt. NEOpixels zijn EPS-parels die zeer goed isoleren. Zeker in combinatie met de aluminium reflectiefolie heeft dit systeem een hoge isolatiewaarde. Het systeem is damp-open zodat vocht altijd weg kan.

Subsidie op het na isoleren van woningen

Wanneer u kiest voor na isolatie van uw woning, kunt u subsidie aanvragen
De overheid helpt woningbezitters die graag energiezuinig willen wonen door een subsidie aan te bieden. De specialisten van ISOenergy kunnen u helpen bij het aanvragen van de subsidie voor uw vloerisolatie.

De subsidies gelden voor:

  • Na isolatie van spouwmuren
  • Na isolatie van daken
  • Na isolatie van vloeren

Bezoek onze website en neem contact met ons op
Indien gewenst komt één van onze adviseurs bij u langs om het proces uit te leggen.


ISOenergy is lid van:
ISOenergy is een gecertificeerd bedrijf:
Gecertificeerd bedrijf
Vestiging Zeeland
Ambachtsweg 5
4458 DA ’s-Heer Arendskerke
T 0113-724999
E info.zld@isoenergy.nl
Vestiging Zuidhollandse Eilanden
Sikkel 34
3274 KK Heinenoord
T 0186-745052
E info.zhe@isoenergy.nl
Copyright 2024 ISOenergy
|
 Ontwerp en realisatie: Wigman Van Dijk
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram