ISDE subsidie aanvragen isolatie in 5 minuten | ISOenergy
In verband met de bouwvak zijn wij als organisatie gesloten van 22 juli tot 9 augustus.
Vrijblijvend adviesgesprek

ISDE subsidie aanvragen voor isolatie

ISDE subsidie aanvragen lastig? Gebruik het onderstaande stappenplan dan heb jij jouw subsidie zo aangevraagd. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt en kijk ook eens naar de tips hoe je jouw ISDE subsidie kan maximaliseren. Ben je er met het stappenplan nog niet uitgekomen? Onze samenwerkingspartner Simpelsubsidie kan jou ook helpen met het aanvragen van de subsidie.

Wat heb je nodig voor het aanvragen van de ISDE subsidie?

  • Je DigiD inloggegevens. Dit kan je gebruikersnaam met wachtwoord zijn, of door eenvoudig in te loggen via DigiD-app of met sms-controle;
  • Factuur van de uitgevoerde werkzaamheden met de meldcode (indien de meldcode niet op de factuur staat raadpleeg jouw adviseur);
  • Per isolatiemaatregel één foto van de uitgevoerde isolatiewerkzaamheden. Zorg ervoor dat de uitvoering van de werkzaamheden goed te zien zijn en het uitvoerend bedrijf;
  • Betaalbewijs.

Stap 1:

Ga naar de website van de RVO om de isolatiesubsidie aan te vragen.

Stap 2:

Zorg ervoor dat je de DigiD inloggegevens bij de hand hebt. Kies voor de optie inloggen met DigiD door op de oranje button te klikken.

Stappenplan aanvragen ISDE subsidie

Stap 3:

Je komt nu op het inlogscherm van de DigiD. Kies één van de opties om in te loggen.

Stap 4:

Log je voor de eerste keer in op de website van de RVO? Dan moet je mogelijk jouw profiel nog aanvullen. Controleer je gegevens nauwkeurig en pas aan waar nodig.

Kies erna voor ‘Opslaan’.

Stap 5:

Kies in de blauwe balk voor het tabblad 'Nieuwe aanvraag' en selecteer de optie 'ISDE aanvraagformulier (warmtepomp, zonneboiler, isolatie, elektrische kookvoorziening en aansluiting warmtenet)' onder Overzicht regelingen.

Stap 6:

Je komt nu op de pagina Introductie. Kies voor 'Volgende'.

Stap 7:

Bevestig dat je de aanvraagprocedure naar waarheid gaat invullen en kies je rol bij deze aanvraag. Vraag je subsidie aan voor jezelf dan is dat Aanvrager. Kies daarna voor ‘Volgende’.

Stap 8:

Je komt bij de stap Formulier, lees de informatie goed door en bevestig vervolgens dat je de informatie hebt gelezen door onder de informatie het vinkje te selecteren. Kies voor ‘Volgende’.

Stap 9:

Vul je persoonsgegevens in (indien deze nog niet automatisch zijn ingevuld) en kies voor ‘Volgende’.

Stap 10:

Je wordt gevraagd het installatieadres een keer extra te controleren. Doorloop deze stappen en kies daarna voor 'Afronden'. Kies voor 'Volgende'.

Stap 11:

Kies voor ‘Maatregel toevoegen’. Geef aan welke isolatiemaatregel je hebt laten uitvoeren (spouwmuur-, dak-, vloer- of bodemisolatie). Kies voor ‘Volgende’.

Stap 12:

Vervolgens verschijnt het volgende scherm en kies je op isolatie maatregel ‘Selecteren’.

*Wij hebben in de volgende stappen voor dakisolatie gekozen dit is een voorbeeld.

Stap 13:

Er verschijnen nu verschillende isolatievormen. Kijk op de factuur welke isolatievorm vermeld staat. Kies vervolgens voor ‘Selecteren’.

Stap 14:

Er verschijnen verschillende mogelijkheden die behoren bij de isolatievorm, kijk hiervoor nogmaals op de factuur. Kies voor ‘Selecteren’.

Stap 15:

Als je de uitgevoerde maatregel hebt geselecteerd, zie je het volgende. Hier vul je de aantal geïsoleerde m2 in die vermeld staan op de factuur. Kies voor ‘Volgende’.

Stap 16:

Op het volgende scherm vul je de installatiedatum in en de bedrijfsgegevens van ISOenergy.

Kies voor ‘Volgende’.

Stap 17:

Hier vul je de meldcode in, deze kun je terugvinden op de factuur. De meldcode is gekoppeld aan het product wat wij hebben gebruikt bij het verduurzamen van je woning.

Bij het RVO is deze meldcode gekoppeld aan het merk/type. Dit kan afwijken van de benaming op de factuur. Het is belangrijk dat je de meldcode op de factuur gebruikt en niet zelf een merk/type invult. Kies voor ‘Volgende’.

*De gegevens in de afbeelding zijn als voorbeeld weergegeven.

Stap 18:

Bij de volgende stap kun je de benodigde documenten toevoegen. Kies voor ‘Bijlage toevoegen’ en voeg je betaalbewijs, factuur en foto toe.

Stap 19:

Zijn er meerdere isolatiemaatregelen uitgevoerd? Kies dan voor ‘Kiezen’. Is dit niet van toepassing dan kun je voor  ‘Afronden’ kiezen. Je bent nu klaar met het invullen van de aanvraagprocedure.

Tips voor het maximaliseren van ISDE subsidie

Wil jij je landelijke isolatie subsidie in 2024 maximaliseren? Dat kan door meerdere maatregelen uit te laten voeren aan jouw woning. Ben je hier nog niet helemaal van op de hoogte, lees dan hier hoe je jouw subsidie kan verdubbelen.

Veel gestelde vragen

Wat is mijn isolatie meldcode?

De isolatie subsidie meldcode die je nodig hebt voor de aanvraagprocedure kun je onderaan je factuur vinden. De meldcode bestaat uit een aantal letters en nummers. Dit geeft de isolatiecategorie weer en vervolgens de RD-waarde en tot slot de materiaalsoort en dikte in mm.

Hoe lang heb ik de tijd om ISDE subsidie aan te vragen?

Na het plaatsen van de isolatie moet je binnen 24 maanden na afronding van de werkzaamheden de ISDE subsidie aanvragen.

Hoe snel krijg je ISDE subsidie?

De RVO hanteert een gemiddelde verwerkingstijd van 6 tot 8 weken.

ISOenergy, de specialist voor woningisolatie in Zuidwest Nederland

Wij werken alleen met de beste en meest duurzame isolatiemiddelen
ISOenergy gaat voor de beste kwaliteit. U wilt immers serieus besparen op uw stookkosten? Dat kan met de professionals en 1e-klas materialen van ISOenergy. Wij bieden topkwaliteit in spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. We zijn misschien niet de goedkoopste maar wel de beste en dat telt als het om duurzaam besparen en topkwaliteit na-isolatie gaat. Lees verder >>
ISOenergy is lid van:
ISOenergy is een gecertificeerd bedrijf:
Gecertificeerd bedrijf
Vestiging Zeeland
Ambachtsweg 5
4458 DA ’s-Heer Arendskerke
T 0113-724999
E info.zld@isoenergy.nl
Vestiging Zuidhollandse Eilanden
Sikkel 34
3274 KK Heinenoord
T 0186-745052
E info.zhe@isoenergy.nl
Copyright 2024 ISOenergy
|
 Ontwerp en realisatie: Wigman Van Dijk
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram